Blog

Říjnové novinky z Allegra

Září uteklo jako voda a začíná nám podzim. Houby, jablka, ořechy, dýně… nasbírat, sklidit, zpracovat, uskladnit, práce všude kam se podíváš, určitě to znáte😊 Snad se ještě dočkáme těch slibovaných pár dní odpoledního tepla a vyměníme ty svetry z kanceláří opět za trička. Ale nepracujeme jen na zahrádkách, nebojte, tento týden nám vyšla nová verze 2.104 a s jejím obsahem se můžete seznámit níže.

Allegro Software - verze 2.104

Účetnictví

Do nastavení účetního období jsme přidali volbu „předběžně uzavřeno“. Pro předběžné uzavření platí stejné podmínky, jako pro definitivní (vše musí být zaúčtováno, …), následně lze přidávat, upravovat nebo rušit pouze interní doklady. Změny faktur nebo finančních dokladů nejsou povoleny.

Společnosti

Vyplnění režimu DPH je nově povinné. Bylo upraveno načítání dat společností z EU registru – rakouské společnosti neměly PSČ oddělené od sídla (města).

Do typů společností byla přidána možnost aplikovat hromadně změněné výchozí hodnoty (ceník, kategorie splatnosti…) na všechny společnosti daného typu.

Obchodní doklady

Do ceníků a individuálních omezení prodeje jsme přidali možnost omezení změny ceny oproti ceníku (+- procento) s možností zákazu uložení nebo jen varování, včetně oprávnění, pomocí něhož lze pro určité uživatele měnit zákaz na varování.

Do prodejního portálů, průvodce vytvořením dobropisu a společností byla přidána možnost netisknout některé doklady na lokální tiskárnu. Stačí na společnosti pro daný typ dokladu nastavit 0 výtisků.

Dle nastavení na typu produktu se pro určité typy (např. materiál ve vlastnictví zákazníka, který pouze opracováváme) nevyčíslují poplatky za atesty, ani neprovádí kontrola požadování a odeslání atestů.

Upozornění na to, že zákazník požaduje atesty se nyní zobrazuje pouze na DL a faktuře.

Poplatky a bonusy – přidali jsme možnost nastavit použití poplatku/bonusu na zálohové faktuře.

Produkty

Upravili jsme design typů produktů – údaje jsou nyní rozděleny na více záložek.

Do typů produktů jsme přidali údaj „Atesty nepožadovány/nezpoplatňovány“.

Do evidence produktů přibyl příznak „prioritní produkt“. Prioritní produkty jsou na různých místech v systému zvýrazněny tučně nebo barevně. (např. seznam produktů, produktové informace, stavy skladů…)

Sklady

Do evidence šarží byla přidána možnost založit kopii šarže s relací na původní šarži. Editace expedičního příkazu (EP) v případě zahájení expedice a omezení na změnu tohoto stavu - typicky když prodejce nemá oprávnění měnit EP, u kterého již skladníci zahájili proces expedice. Oprávnění se nově testuje i při ukládání EP. Tato úprava řeší situaci, kdy si prodejce ponechal detail EP otevřený ve stavu „zahájit expedici“ a skladníci mezitím již expedici zahájili.

Kontrola existence a platnosti atestu při prodeji se nově neprovádí pro typy produktů, kde toto není vyžadováno.

Do uzavírání skladů byl doplněn test, zda jsou všechny doklady v uzavíraném období potvrzeny.

Dodací listy

Na tisku dodacích listů jsme umožnili zvolit předvolbu tisku bez cen.

Zpět nahoru

Jdete do toho s námi?
Napište nám.
Nebo zavolejte 8-17 h 731 441 155