Blog

Vánoční nadílka v Allegru

V předvánočním zpravodaji najdete bohatou nadílku nových funkcí aktuální verze systému. Usnadňují proces cenotvorby a přináší vyšší uživatelský komfort. Najdete zde návod, jak se připravit v Allegru na změny DPH. Zaměstnavatele jistě zaujme nový modul pro odsouhlasování absencí.

! Novinka

Připravujeme nový modul pro odsouhlasování absencí. Budete v něm moci zadávat například požadavky na čerpání dovolené a návštěvy u lékaře a odesílat je ke schválení odpovědným osobám. Vývoj modulu bude pokračovat i v další verzi. Zájemci o testování mohou požádat na zákaznické lince o zpřístupnění beta verze modulu na zkoušku.

verze 2.120

Účetnictví

Jsme připraveni na změny v oblasti DPH. V Kódech DPH najdete nyní tlačítko Založit kódy 12 %, které vygeneruje kódy s 12% sazbou. Nové kódy budou vycházet z těch existujících se sazbou 15 %. Návod na změnu sazby DPH v Allegru najdete v poslední části zpravodaje.

Společnosti

K dispozici je podpora pro nový formát DPH. Zahraniční společnosti, které obchodují se soukromými osobami a nepodnikatelskými organizacemi v EU, mohou mít místo kódu země DIČ začínající na „EU“, např. Amazon EU826009064. Příslušné daňové číslo jednoduše zapíšete do kolonky DIČ na kartě Společnosti.

Produkty

V okně pro zjednodušené založení nového produktu (formulář pro rychlé založení produktu je dostupný od verze 2.114) byl doplněn pomocník pro vytvoření kódu produktu ↑. Ocení jej zákazníci, kteří jsou zvyklí při zakládání produktu používat jednotnou strukturu kódu a nad jejich tvorbou se nechtějí déle rozmýšlet. Průvodce vytvoří části kódu dle zvoleného typu produktu a automaticky doplní číslování. Již samotný kód produktu pak do jisté míry napoví o jeho zařazení. Např. Typ Stolní voda, Zařazení Kanystr – kód: KAN001.

Výpočet prodejní ceny už při zadání nákupní ceny produktu

Vypočítat a hned uložit novou prodejní cenu nyní můžete už při zadávání nákupní ceny v záznamu Pořizovací ceny produktů. V Předvolbách systému nejdříve zvolíte Způsob výpočtu prodejní ceny a procento marže nebo přirážky. Systém vám potom spočtenou cenu nabídne k odsouhlasení a uložení. Návrh ceny je možné samozřejmě před uložením editovat.

Do aplikace Kalkulace cen produktů byla také doplněna volba způsobu výpočtu prodejní ceny. V aplikaci můžete způsob výpočtu měnit nebo zadat výchozí v Předvolbách systému.

Obchodní doklady

Zobrazení náhledu produktů v dokladech usnadňuje orientaci a vylepšuje vizuální podobu dokladu v systému. V Allegru je náhled k dispozici pouhým najetím myši na ikonku indikující připojení souboru ve sloupci Náhled.

S řádky obchodních dokladů se kopírují i primární soubory produktů. Například ilustrační fotografie produktů nahraného do nabídky zákazníkovi se bude automaticky přenášet do všech dalších obchodních dokladů (zakázka, dodací list atd.). V každé fázi obchodu si jednoduše zobrazíte související dokumenty, ilustrační fota atd. Další krok vpřed na poli uživatelského komfortu.

Systém

Nyní můžete vybírat z několika variant výpočtu prodejních cen. V předvolbách systému zvolíte procento marže nebo přirážky a vyberete jednu z variant výpočtu odvozených od pořizovací ceny - přirážka na produktu / typu produktu, přirážka na dodavateli, marže na dodavateli, min./max. přirážka nebo vzorce na typu produktu. Prodejní ceny všech produktů budou vycházet ze zvoleného výpočtu a uživatel jej může v případě potřeby editovat. Allegro tak dává k dispozici uživateli praktický nástroj, který značně zjednodušuje proces cenotvorby.

A další...

Zpět nahoru

Jdete do toho s námi?
Napište nám.
Nebo zavolejte 8-17 h 731 441 155