Blog

Jak začal nový rok v Allegru?

Se začátkem února vám přinášíme další zpravodaj s novou verzí Allegra 2.110. Co obsahuje se dočtete v obsahu níže. A jak probíhal začátek roku v naší společnosti? Úspěšně jsme zavedli Allegro u několika našich nových zákazníků a jsme za to velmi rádi. Dále dokončujeme projekt pro našeho partnera v Belgii. Za zmínku určitě stojí také to, že Allegro již nějakou dobu funguje na zařízeních Apple. Responzivní design zaručuje, že Allegro hladce poběží na Macu. Je možnost si vybrat ze dvou typů zobrazení Mac Dark a Mac Light.

verze 2.110

Účetnictví

V přecenění faktur jsme do parametrů účetnictví přidali volbu nepřeceňovat zálohové faktury.

U Faktur dle dodavatele / zákazníka byl nově přidán sloupec s datem poslední platby.

Pokud budete chtít hradit „Položky k úhradě příští týden“, tak se nespárované přijaté zálohy již ignorují.

Fakturace

Upravili jsme kopírování účetních projektů a zakázek do skladových příjemek generovaných průvodcem vytvoření dobropisu.

Produkty

Import produktů jsme upravili tak, aby ignoroval velká a malá písmena v kódech navázaných číselníků (MJ…). Vždy se porovnávají kódy převedené na velká písmena.

Pomocí nového oprávnění lze potlačit upozornění, že skladba produktu obsahuje službový produkt.

V Informacích o produktech lze nyní pomocí oprávnění nastavit, aby při spuštění nebyla zatržena volba „načíst pouze povolené řady“.

U Produktů (nákup, prodej) lze pomocí oprávnění nastavit, aby byly zobrazeny i doklady z řad, ke kterým uživatel nemá přístup. Proklik do detailu těchto dokladů není povolen.

Obchodní doklady

V nabídkách a zakázkách jsme upravili zobrazení porovnání prodejní ceny v dokladu s aktuální prodejní cenou a její aktualizace, pokud se jedná o doklad spadající do jiného účetního období.

Zakázky

Import zakázek byl rozšířen o údaj „identifikátor“, který lze využít například pro určení tzv. pozice v objednávce (identifikátor řádku.

Dodací listy

V exportu dodacích listů ze seznamu byly jednotlivé importy převedeny do rozbalovacího seznamu a přibyl formát pro Tatru.

Sklady

Na dashboard do přehledu nevyřízených položek interních objednávek jsme přidali sloupce s popisem (z hlavičky a z řádku, popis je indikován ikonou a zobrazí se po najetí myší.

V přehledech interních objednávek jsme upravili zobrazení a filtrování dle popisu.

Do exportů inventur byl nově doplněn sloupec šarže dodavatele.

a další

Zpět nahoru

Jdete do toho s námi?
Napište nám.
Nebo zavolejte 8-17 h 731 441 155