Blog

Jarní novinky z Allegra

Jaro je konečně tady ve své plné síle a zima snad už za námi. V Allegru se teď věnujeme dotažení rozjetých projektů u zákazníků, které jsme spustili od nového kvartálu a do toho jednáme, vymýšlíme a plánujeme projekty, které se rozjedou v létě. Pracujeme pilně jako ty včelky, abychom uspokojili všechny požadavky našich zákazníků. Nově jsme například do Allegra zakomponovali řešení problematiky konsignačních skladů.

verze 2.111

Účetnictví

V Souhrnném hlášení jsme doplnili záložku pro hlášení týkající se konsignačních skladů.

V účtování finančních a interních dokladů bylo na panel platby dodavatel/zákazník přidáno tlačítko „vymazat“ (= vymazat fakturu). Po kliknutí se vymaže faktura nebo volba zálohy a umožní se tak změna faktury nebo společnosti. Je to vhodné například pokud se při importu výpisu platba naváže na špatnou fakturu.

Produkty

Skládané produkty – při povolení víceúrovňové skladby byla přidána kontrola možného zacyklení. Do značení dle zákazníka byl přidán export a import do excelu.

Kontrola prodejních cen – nově se při kontrole dle skladových cen ignoruje filtr jen hlavní dodavatel. Způsobovalo to problémy s délkou výpočtu.

Obchodní doklady

Volba „ostatní zakázky‘“ v různých přehledech (nevyřízené položky zakázek,…) může být pomocí oprávnění automaticky zaškrtnuta.

V kopírování řádků mezi doklady bylo doplněno vizuální odlišení důležitých dokladů (šrafování a vykřičník). A dále bylo doplněno upozornění, že již nezbývají žádné nevykryté řádky ke kopírování.

Do předvoleb systému byl přidán nový checkbox. V přehledech položek obchodních dokladů lze načítat ve výchozím nastavení popisy z dokladu. Pokud je nezatrženo, zobrazují se popisy produktů.

Prodejní portál

Popisy produktů se nyní zobrazují dle nového parametru v předvolbách.

Fakturace

Do zaúčtování faktury jsme doplnili test na existenci výchozího deníku pro párování, pokud je ve faktuře nastaveno např. párování se zálohou.

Dodací listy

Do nastavení řad dodacích listů byly přidány dva nové parametry (nelze je měnit, pokud jsou již nějaké dodací listy v řadě založeny):

  • Nefakturovat – tyto dodací listy se nenabízejí k fakturaci, po vyskladnění jsou považovány za vyřízené. Vhodné např. pro závozy do konsignačních skladů, nebo pokud se nebude faktura vystavovat dle řádků dodacího listu.
  • Dodání do konsignačního skladu – místo výdejky zákazníkovi se generuje převodka na sklad zadaný v hlavičce DL.

Záložka balení se ukládá jen, pokud v ní uživatel provedl nějaké změny. Tato úprava by měla eliminovat problémy, kdy zároveň uživatel v Allegru upravoval DL (nebo jej jen uložil) a jiný uživatel pomocí čtečky připojoval palety k DL.

Dle nastavení na řadě DL se pro převodky do konsignačních skladů vytváří převodky – ručně (kopírovat do výdejky), nebo dle připojených balení.

Zakázky

Importy ze shoptetu – upravili jsme import nových zákazníků a dodacích adres.

Objednávky

Tisk zboží nedodané dodavatelem – do prioritního množství se nepočítají nedodané, ale uzavřené zakázky.

Sklady

Nově lze povolit vstup společnost a adresa společnosti i na převodkách (výdejkách).

E-shop

Bylo upraveno zobrazení možných bonusů, již neaktivní se nezobrazují.

Systém

Máme novou aplikaci Seznam přístupů. Jedná se o přehled spuštěných aplikací dle osoby (je nutné, aby osoba vlastníka byla spojena s uživatelským účtem). Uživatel může zvolit sebe, nebo osoby které jsou mu podřízeny. Pomocí oprávnění lze zpřístupnit záznamy všech uživatelů.

a další

Zpět nahoru

Jdete do toho s námi?
Napište nám.
Nebo zavolejte 8-17 h 731 441 155