Blog

Novoroční zpravodaj

Již posedmé v řadě vstupujeme do nového roku s našim pravidelným Allegro zpravodajem. Věříme, že do roku 2023 hledíte, stejně jako my, naplněni energií a novými vizemi. Ať je tedy pro vás tento rok úspěšný ve všech směrech a prožijete ho především ve zdraví. Hned na začátek pro vás máme několik novinek z aktualizace Allegra.

Účetnictví

Platby záloh – vystavení daňového dokladu. Došlo k úpravě dohledání plateb záloh. Nově se bere v potaz i země registrace plátce.

Majetek

Byla prodloužena možnost zadat mimořádné odpisy pro odpisové skupiny 1 a 2 do konce roku 2023.

Produkty

Seznam produktů – upravili jsme třídění dle sloupců s filtrem s výběrem (combo) a dle dvou sloupců.

Typy produktů - nově jsme doplnili skryté sloupce – účetní předvolba, druh a hlavní charakter produktu.

Obchodní doklady

Upravili jsme kopírování řádků mezi prodejními doklady, pokud byla snížena DPH, nebo použita přenesená daňová povinnost (stavebnictví).

Do nastavení řad číselných dokladů (DL, zakázka, nabídka a objednávka) a do definice deníků (pro fakturaci) byl doplněn údaj adresa provozovny (adresy vlastníka). Pokud je tento údaj zadán, tiskne se na dokladu v příslušné řadě do údajů vlastníka i provozovna.

Objednávky

Do objednávek jsme doplnili první verze exportu dat do EDI.

Sklady

Inventura skladů – data načtená čtečkou – do programu byl doplněn sloupec „počet záznamů“ (myslí se počet záznamů daného produktu / šarže / sériového čísla na daném skladovém místě). Tento údaj slouží především k dohledání potenciálního chybného vícenásobného načtení dat. Dále pak byl doplněn export dat do excelu.

Do exportu porovnání stavu a inventury jsme také doplnili ceny.

Zpět nahoru

Jdete do toho s námi?
Napište nám.
Nebo zavolejte 8-17 h 731 441 155