Blog

Mobilní skladová aplikace AStock Pro

Mobilní zařízení jsou ve skladu vyhledávanými pomocníky. Sdružují v sobě užitečné vlastnosti – praktickou obsluhu a schopnost obsáhnout řadu funkcí do malého přenosného média. Jak zefektivnit online skladové hospodářství s AStockem se dozvíte v následujícím článku.

Mobilní aplikaci AStock pro skladové hospodářství jsme vám již představili. Kromě dostupných funkcí jako je zobrazení detailních informací o skladových produktech, provádění skladových převodů nebo kontroly balení léčiv prostřednictvím NSOL, jsme slibovali další rozšíření. A protože lepší než sliby jsou činy, pojďme se nyní seznámit s novou verzí AStocku Pro. Ocení ji nejen skladníci a pracovníci expedice, ale i zaměstnanci odpovědní za pravidelné inventury.

AStock Pro aplikace na skladové hospodářství

Pořiďte si k Allegro skladové evidenci i aplikaci na telefon a využijte všechny výhody online skladového systému.

Aktuální přehled o skladových zásobách

Aplikace identifikuje položky pomocí čárových nebo QR kódů a po načtení kódu fotoaparátem zobrazí aktuální stav zásob a jejich rozmístění na skladě.

Sklad lze rozčlenit na skladová místa a ta opatřit samostatnými kódy. Po načtení kódu se na displeji zobrazí seznam položek a jejich rozmístění. V seznamu jsou dostupné rovněž detailní informace o produktech, můžete odsud zadat tisk štítků, přidat novou šarži produktu nebo vybrat konkrétní položku a provést skladový převod.

Ukázka mobilní aplikace skladu AStock Pro
Příjem materiálu pomocí mobilní aplikace skladu

Skladník, který má mobil po ruce může kontrolovat obsah zásilky a rovnou zadávat nebo potvrzovat údaje ve skladové příjemce. Způsob vytvoření příjemky se odvíjí od toho, zda existuje vazba na předchozí objednávku nebo vybíráte ze seznamu dodavatelů. Výhodou první varianty je, že se údaje pro příjemku automaticky vyplní dle zvolené objednávky a obsluha jen zkontroluje správnost a úplnost dodávky.

Ukázka příjmu v mobilní aplikaci na sklad AStock Pro

 

Praktickou funkcí je podpora dílčích dodávek. Dodané množství a množství zbývající k dodání se po každém příjmu aktualizuje. Položky dodané nad rámec objednávky lze do příjemky zadat prostřednictvím ručního řádku. S AStockem Pro máte jistotu, že skladové příjemky vždy korespondují se skutečným stavem dodávky.

Ukázka inventury v aplikaci skladu na telefon AStock Pro
Inventura s přesnými údaji

Inventury nebývají oblíbenou činností. S AStockem Pro můžete zapomenout na papírové archy a ruční přepisování do počítače.

Inventarizované položky nasnímáte online přímo ze štítků do inventurního seznamu a upravíte množství dle skutečnosti. Produkty lze přidat i ručně výběrem ze seznamu.

Nemáte na skladě signál? Nevadí. Aplikace funguje i v režimu offline. Jednoduše ukládá data do databáze programu a až následně je odešle na server k dalšímu zpracování.

Příprava zásilek bez zbytečných chyb

Expedované položky označené štítky s kódy systém po nasnímání porovná s přepravním listem. Kompletní dodávku vidíte na displeji, stejně jako případné neshody nebo chybějící náklad, barevně odlišené.
Ukázka kontroly přepravy v aplikaci na sklady AStock Pro
Nestane se tak, že byste zapomněli některou položku na skladě a zákazníkovi dodáte přesně to, co si objednal. Snížením chybovosti při dodání zboží tak šetříte náklady spojené s případnými reklamacemi.

Nástroj pro kontrolu léčiv
Ukázka NSOL v aplikaci na sklady AStock Pro

Prodejcům a distributorům medicínských přípravů umožňuje ověřování pravosti léčiv prostřednictvím databáze NSOL a zaznamenávání změny stavu balení v průběhu skladování a následném prodeji.

Ukázka produktu se šarží v aplikaci na skladové hospodářství AStock Pro
Podpora evidence šarží a sériových čísel

Aplikace podporuje evidenci šarží a sériových čísel od příjmu až po inventuru. Načtením ze štítku nebo ručním zadáním jsou údaje přeneseny do skladového dokladu. Novou šarži automaticky uloží v Allegro softwaru nebo ji přiřadí k již existující v seznamu šarží.

Systém dále dohlíží na evidenci sériových čísel a vyžaduje doplnění jejich výrobních čísel podle počtu kusů.

Je-li v nastavení produktu definováno členění dle šarží či sériových čísel, systém při každém skladovém pohybu údaje zkontroluje a upozorní uživatele na chybějící nebo neshodné značení a neumožní uložení dokladu bez zadání potřebných údajů. AStock Pro splňuje vysoké nároky výrobců a prodejců na přesnou evidenci těchto komodit.

Snadná evidence dokumentů

Aplikace umožňuje pořizovat a ukládat fotografie souvisejících dokumentů. Návody, certifikáty či dodavatelské faktury a dodací listy jsou poté uživateli k dispozici v Allegro Správci souborů.

Jak si můžu mobilní aplikaci zdarma vyzkoušet?

Jednoduše si ji stáhnete z mobilního e-shopu. Intuitivní ovládání programu zvládne opravdu každý.

Aplikace je dostupná jak pro systémy Android, tak iOS pro iPhony. Stáhněte si ji zdarma na Google Play nebo App Store. Součástí aplikace je i demo verze se zkušební databází. Pro použití plné verze kontaktujte naši zákaznickou podporu.

Vyzkoušejte Astock Pro nyní a přesvědčte se o jeho přínosu pro efektivní chod vašeho skladu.

Zpět nahoru

Dále by vás
mohlo zajímat

Program pro skladové hospodářství

Program pro skladové hospodářství

K legislativně správnému vedení skladového hospodářství slouží různé skladové systémy. Ty vám mohou značně ušetřit čas a poskytnou dobrý přehled o tom, co se na skladech děje. Skladový systém již…

Povinnosti pro skladovou evidenci

Povinnosti pro skladovou evidenci

Vedení skladové evidence je základním pilířem každého podnikání. Díky ní máte vždy přehled o tom, co se vám děje na skladě. Vedení skladové evidence ukládá i zákon. Pro koho je povinné a jakým…

Jdete do toho s námi?
Napište nám.
Nebo zavolejte 8-17 h 731 441 155